De 5 beste spisskjøpene til Fantasy Premier League 22/23

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Det er under to uker igjen til Premier League sparkes i gang. Her er fem spissalternativer som jeg anbefaler å vurdere inn i ditt lag når Crystal Palace og Arsenal sparker i gang ballet 5. august. Hvor mange du velger å starte med er opptil din lagstruktur.

Harry Kane (11.5m) – 21.2% – SOU (H), CHE (B), WOL (H)

Før hver sesong stiller en seg alltid spørsmålet; er det vits å ha Harry Kane i august? Ja, er svaret mitt. Målgarantisten som er 1.0m billigere enn fjorårets sesong har vist enorm målform så langt i årets pre-season. To mål i årets første treningskamp, ett mål mot Sevilla i påfølgende kamp og to mål i tredje treningskamp er fasit så langt.

Med Southampton, som ikke ser noe sterkere ut enn i fjor på papiret, på hjemmebane i årets første kamp kan Kane gi en god poengsum allerede i årets første kamp.

Erling Braut Haaland (11.5m) – 58.8% – WHU (B), BOU (H), NEW (B)

Vi kan naturligvis ikke unngå å nevne verdens heteste spiss. Brauten brukte under 12 minutter i sin debut på å score mål da han scoret mot Bayern Munchen i helgen. Med en så høy eierandel kan en bli straffet hardt dersom en velger å gå uten nordmannen. Det er dog verdt å merke seg Peps uttalelser etter helgens debut. Her kommer det frem at Braut har trent veldig lite i årets pre-season, og at han enda ikke er helt i form.

Vi vet likevel at han er en målgarantist, så selv med få minutter på banen er jeg ikke i tvil om at han kommer til å score mange mål i årets sesong. Det er i tillegg greit å merke seg at de lyseblå fra Manchester har et kjempefint kampprogram de første seks rundene, så selv i en rotasjon tipper jeg Haaland kommer til å levere gode FPL-poeng.

Gabriel Jesus (8.0m) – 61.9% – CRY (B), LEI (H), BOU (B)

Brasilianeren er hentet fra Manchester City for å være spydspiss i prosjekt Arteta. Et meget fint åpningsprogram og en relativt lav pris, samt spillets høyeste eierandel – dette er en mann som er meget fin å ha i ditt FPL-lag.

Jesus har aldri vært 100% spikret i Pep Guardiolas lag, men han har likevel levert jevnt med målpoeng under sin tid hos de lyseblå fra Manchester. Han er faktisk syvende beste spiller gjennom tidene i Premier League når det kommer til minutter spilt per mål.

Brasilianeren er hentet for å være den soleklare eneren på topp, så her har vi en spiller som jeg tror at fort kan bikke 20 mål dersom ting klaffer for de røde fra London i årets sesong. Med fire mål på fire treningskamper så langt i pre-season har Jesus vist god målform inn mot sesongen.

Anthony Martial (7.0m) – 6.4% – BHA (H), BRE (B), LIV (H)

Franskmannen er en risiko å starte med, men det er flere faktorer som gjør spissen interessant i årets sesong. For det første er prisen veldig fin, noe som gjør at risikoen er lavere. Med en Cristiano Ronalo som tilsynelatende er på vei ut portene på Old Trafford, tyder mye på at Martial starter sesongen som Manchester Uniteds desiderte førstevalg på spissplass.

Dersom en har sett deres treningskamper så langt har en sett at rekkekameratene Marcus Rashford, Bruno Fernandes og Jadon Sancho har sett meget skarpe ut, noe som vitner om gode arbeidsvilkår for franskmannen på topp.

Det har i tillegg blitt tre mål på fire treningskamper så langt i årets pre-season for Martial, og han har sett ut som en helt annen spiller under Erik ten Hag.

På den andre siden er det veldig vanskelig å vite hvordan de røde djevlene kommer til å se ut i år med ny manager på plass, men med en pris på 7.0m er dette likevel en mann jeg anbefaler deg å vurdere til ditt lag.

Bli med i våre Fantasy-ligaer med flere innsatsnivåer her!

Darwin Núñez (9.0m) – 15.1% – FUL (B), CRY (H), MUN (B)

Uruguayaneren var på mange storklubbers ønskeliste da Liverpool sikret seg signaturen til spissen. Ny spiller, og fra en mye dårligere liga, men jeg tror likevel spissen kan levere fra første spark på ballen i årets sesong.

Vi så alle hvordan han scoret mot gode lag i Champions League så toppnivået er det ingen tvil om. Med en skadet Diogo Jota (dog med usikker varighet) er nok Núñez spikret når Jürgen Klopp velger sine 11 utvalgte i august.

Mange så nok flere ‘memes’ etter et par misser mot Manchester United i årets første treningskamp, men i påfølgende kamp mot Leipzig ble det hele fire mål for spissen. Jeg tror Darwin-toget kommer til å rulle fra start, og med Fulham og Crystal Palace i de to første kampene tror jeg han kan åpne sesongen med et smell.

Harry Kane og Erling Braut Haaland sier seg litt selv for mange. De tre andre alternativene er litt mere ubeskrevne blad. Det er alltid en risiko å velge spillere til ditt lag som enten er signert fra en ny liga eller som bytter lag innad i Premier League. Jeg tror likevel de nevnte spillerne ovenfor har en såpass stor oppside at risikoen er verdt å gå for en av dem.

Det er verdt å nevne at målform i pre-season ikke alltid har en korrelasjon med prestasjoner i tellende kamper. Det gir likevel en liten pekepinn på form.