5 midtbanespillere du bør ha på laget ditt i Fantasy PL 22/23

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Kevin De Bruyne og Heung-min Son gir nok som vanlig veldig gode poengsummer denne sesongen, men jeg syns disse er for dyre å ha i sitt lag fra start. Bruno Fernandes har blitt 2.0m billigere, men han ser ut til å spille mye dypere i banen under Erik ten Hag. Dette er tre kanoner en bør styre unna fra start mener jeg. Nedenfor følger fem valg jeg mener du bør vurdere i ditt lag, i tillegg til en joker. Heng på!

 

Mohamed Salah (13.0m) – 56.8% – FUL (B), CRY (H), MUN (B)

Han trenger vel egentlig ingen redegjørelse i år heller? 303, 259, 233, 231 og 261 er poengsummene «The Egyptian King» har levert i sine sesonger for de rødkledde siden overgangen fra AS Roma. Selv med et lite prishopp opp fra i fjor er det ikke vits å late som en skal gå uten. Fint åpningsprogram fra start gjør at han også kan gis kapteinsbindet i Gameweek 1.

Riyad Mahrez (8.0m) – 5.9% – WHU (B), BOU (H), NEW (B)

Pep-rouletten er alltid like heftig diskutert i FPL-miljøet, men dette er året Mahrez kommer til å spille mer eller mindre fast for de lyseblå, tror jeg. Med salgene av Sterling og Jesus, som har vært konkurrenter på høyrekanten, ser det ut som at teknikeren fra Algerie lukter på enda flere minutter enn tidligere. 1491 minutter var fasit i fjorårets sesong, noe som ikke er all verden – men på disse minuttene ble det 11 mål og fem målgivende, som gjør at kanten snittet rundt ett målpoeng per 90 spilte minutter. I årets utgave av spillet har også Mahrez blitt priset 1.0m billigere enn i fjor.

Med spillets beste åpningsprogram er Riyad Mahrez en spiller jeg anbefaler på det sterkeste til ditt lag.

Gabriel Martinelli (6.0m) – 13.1% – CRY (B), LEI (H), BOU (B)

Flere, meg inkludert, fikk nok litt sjokk da man så hvor billig brasilianeren var priset i årets sesong. Dette er en mulig gullgruve kommende sesong. Driblefanten leverte seks mål og syv målgivende på 1855 minutter for Arsenal i fjorårets sesong, og viste kjapt at han holder Emile Smith Rowe ut av startelleveren så lenge han presterer slik som han gjorde i fjor, og samtidig holder seg skadefri. Det meste tyder på at Mikel Arteta i år også stoler på unggutten, som etter alle solemerker er i laget når GW 1 sparkes i gang.

De røde fra London har et veldig fint åpningsporgram, så her tror jeg en kan få mye poeng til en billig penge dersom Martinelli fortsetter i samme spor som i fjor. Så langt i pre-season har det blitt ett mål og tre målgivende, så poengformen inn mot seriestarten er meget god.

Luis Díaz (8.0m) – 28.5% – FUL (B), CRY (H), MUN (B)

Colombianeren kom inn i fjorårets januarvindu og ble umiddelbart en hit i Liverpool. Kanten viste fort at Premier League er et nivå han tar, og det ble mer og mer spilletid utover i sesongen. Med salget av Sadio Mane tyder alt på at venstre kantplass er forbehold Díaz kommende sesong. Fire mål og tre målgivende på kun 957 minutter i fjor vitner om en spiller med et høyt poengtak. Jeg trodde han skulle koste mer i årets utgave av FPL, så her kan en få mye poeng til en billig penge i et av ligaens beste lag.

Jeg regner med at de fleste har TAA og Salah i sine lag allerede, så får lagstrukturen din avgjøre om dette er din tredje mann fra Liverpool fremfor for eksempel Robertson.

Bli med i våre Fantasyligaer til 22/23-sesongen med innsatsnivåer (200, 500, 100)

Marcus Rashford (6.5m) – 13.2% – BHA (H), BRE (B), LIV (H)

177 og 174 poeng var fasit for vingen før det ble en meget laber sesong i fjor, noe som også var tilfellet for stort sett alle andre spillere i Manchester United. Vi alle vet hvilket tak Rashford har når det kommer til produksjon av målpoeng, og med en pris på 6.5m er dette en meget interessant mann å se på i årets FPL-sesong.

Manchester United-spillere er en liten gamble i årets sesong, grunnet fjoråret og med ny trener på plass. En skal ikke se for mye på prestasjoner i pre-season, men de som har sett treningskampene til de røde djevlene har sett en Rashford som ser mye skarpere ut enn han har gjort på lenge.

Erik ten Hag virker å ha satt sitt preg på laget allerede når det kommer til det spillemessig offensivt, og Rashford passer systemet bra så langt. Det er verdt å nevne at han tidvis har slitet med skader her og der, og at han i fjor ikke fikk gjennomført noe pre-season grunnet skader.

I år har han dog fått en hel pre-season, noe som også spiller inn på formen han kommer inn i sesongen med. Det ser ut som at han også skal spille på venstrekanten ten Hags lag, noe som er hans soleklart beste side.

Jadon Sancho var også i tankene mine, men Rashford er foran på grunn av sin billige pris. Sancho er også tiltenkt høyrekanten i Erik ten Hags ellever, så Rashford skal etter alle solemerker være fast uten særlig konkurranse på sin vante venstrekant.

 Bli med Fantasy Norge på Facebook!

Midtbanejokeren

Leon Bailey (5.0m) – 6.2% – BOU (B), EVE (H), CRY (B)

Til denne prisen er dette en mann som kan levere mye poeng til småpenger i årets sesong. Vi alle så hvordan han herjet i Leverkusen, og flere forventet nok mye av han i fjorårets sesong. Det ble dog bare fire målpoeng og 750 minutter med spilletid i et Aston Villa-lag som leverte en sesong som til det beste var litt under forventet med tanke på spillerinvesteringene de gjorde.

I år har jeg troen på at denne mannen kan levere, uavhengig om Aston Villa nødvendigvis gjør det. Det er dog et stort usikkerhetsmoment rundt spilletid, men med prestasjonene han har vist så langt i pre-season bør han starte Gamweek 1.

To mål og to målgivende er fasit så langt, hvorav det ene målet kom forrige helg mot Manchester United i en kamp der han totaldominerte etter han kom inn, og nesten på egen hånd snudde 0-2 til 2-2. Denne mannen må spille, Steven Gerrard.

I årets FPL-utgave er det flere spennende midtbanespillere som i utgangspunktet kan være priset veldig lavt. Dette gjør at en ikke får en like tydelig midtbane-template som tidligere, noe som er meget spennende.

Dersom du velger å gå med de litt mer risikable valgene fra start, er dette så klart ikke uten risiko, men jeg tror dette kan lønne seg. Dersom valgene ovenfor ikke slår til, kan en enkelt bytte seg videre. De resterende treningskampene til klubbene kan gi enda tydeligere pekepinn på formen til spillerne som er listet opp ovenfor.