De 5 beste forsvarskjøpene til Fantasy Premier League 2022/23

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Her følger fem forsvarsspillere, samt en joker, som jeg mener du bør vurdere inn i ditt lag på FPL. Naturlig nok ligger det mye verdi i dyre spillere fra Manchester City og Liverpool, også i årets sesong, noe denne artikkelen er farget av. Heng med!

Bli med på våre pengeligaer: 200 kr – 500 kr – 1000 kr

Trent Alexander-Arnold (7.5m) – 56.2% – FUL (B), CRY (H), MUN (B)

TAA er i samme kategori som Salah – sett han inn i laget, ikke vurder å gå uten. Senest mot Manchester City i lørdagens Community Shield så vi alle hans kvaliteter da han scoret på et langskudd. Backen sprenger alle skalaer når det kommer til sjanseskaping, og i et av verdens beste lag, kan man ikke gå uten.

João Cancelo (7.0m) – 45% – WHU (B), BOU (H), NEW (B)

Trent blir naturlig nok eid av så å si alle, men at Cancelo har over 10% lavere eierandel er litt rart spør du meg. Den offensive backen var enorm for Manchester City i fjor, uavhengig av hvilken side han spilte på. Med ett mål, 11 målgivende og 19 rene bur i fjor ble det kun syv poeng mindre enn Trent for portugiseren. Med det meget fine kampprogram fra start kommer Cancelo til å håve inn poeng i starten. 7.0m kan virke skremmende for noen, men jeg mener denne mannen må i ditt lag fra start.

Andrew Robertson (7.0m) – 10.6% – FUL (B), CRY (H), MUN (B)

Mange spør seg nok om en skal gå med Trent, Salah pluss Díaz eller Robertson. Jeg veier mot å kjøre Robertson som tredje Liverpool-spiller, og er overasket over at kun 10% eier backen. Han har vist i fire sesonger på rad at han er en mann å stole på når det kommer til FPL. Liverpool er bunnsolide bakover, og en kan alltid stole på at Robertson er med fremover hver gang Liverpool kommer i angrep.

Ruben Dias (6.0m) – 11.3% – WHU (B), BOU (H), NEW (B)

Manchester City er bunnsolide bakover, derfor mener jeg at en bør gå med to defensive fra de lyseblå fra start i årets FPL-sesong. Med en skadet Laporte er Dias den sikreste mannen å velge (etter Cancelo) da både Ake, Stones og Walker alle er usikre når det kommer til spilletid.

Dias er kaptein og deres viktigste forsvarsspiller, så rotasjonsfaren er lav. Portugiseren er i tillegg også alltid farlig på offensive dødballer, noe som viste seg i fjor med to mål og fem målgivende pasninger.

Gabriel (5.0m) – 8.5% – CRY (B), LEI (H), BOU (B)

Vi så alle hvor solide Arsenal til tider så ut bakover i fjorårets sesong. Vanligvis liker jeg å gå for backer, men i Arsenal er spilletid på backene veldig usikkert rett før seristart. Tomiyasu til 4.5m hadde vært mitt desiderte førstevalg hadde han ikke vært skadet. Tierney er veldig ofte skadet, og med Zinchenko nyinnkjøpt er Gabriel det beste defensive valget fra Arsenal spør du meg. I tillegg til 13 rene bur i fjorårets sesong noterte brasilianeren seg for fem scoringer fra sin midtstopperposisjon. Mikel Arteta og Arsenal har et meget fint åpningsprogram, så en defensiv spiller fra Arsenal er noe jeg anbefaler.

Joker: Diogo Dalot (4.5m) – 4.9% – BHA (H), BRE (B), LIV (H)

Å ha portugiseren i ditt lag fra start er en risiko, men til 4.5m kan backen gi fin verdi om ting klaffer for Manchester United.  Det er vanskelig å vite hvor gode de er bakover i år, men Dalot har vist fine takter så langt i pre-season, og han er det soleklare valget på høyrebacken under Erik ten Hag.

De to første anbefalingene sier seg litt selv, men jeg valgte å ta med begge ettersom jeg mener at alle burde gå med begge fra start. Jeg mener også at en skal doble opp med en spiller fra både Liverpool og Manchester City. Jeg tror Chelsea kommer til å ha en dårlig sesong i år, så jeg velger derfor ikke å anbefale noen forsvarsspillere fra de blåkledde.

Spesielt Reece James er populær nå, men jeg tror pengene fint kan investeres i andre spillere. Det er verdt å nevne at Spurs også garantert kommer til å ha mye god verdi blant sine forsvarsspillere, men jeg mener det er verdt å vente.

5 midtbanespillere du bør ha på laget ditt i Fantasy PL 22/23

De 5 beste spisskjøpene til Fantasy Premier League 22/23