De 5 beste keeperkjøpene til Fantasy Premier League 22/23

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Her følger fem målvakter, samt en joker, som jeg mener du bør vurdere å starte med i årets sesong. Med et par målvakter på vei til nye klubber er det ikke veldig lett å velge målvakt fra start i år. Jeg syns generelt det er få keepere som frister, men nedenfor har jeg listet om de jeg mener er de beste alternativene.

Edouard Mendy (5.0m) – 22.2% – EVE (B), TOT (H), LEE (B)

Senegaleseren er spillets mest valgte målvakt, noe som ikke er veldig sjokkerende når en ser prislappen på 5.0m. Jeg mener også at han er godt valg, selv om jeg tror Chelsea kan få en litt tung sesong i år.

Selv i en sesong hvor Chelsea innimellom så litt svake ut i fjor, hadde de likevel en solid defensiv sesong. Med Christensen, Rüdiger og muligens Azpilicueta ut av dørene kan dette solide forsvaret være en del svekket, spesielt om en ser kampene i pre-season. Koulibaly inn er en solid signering, men det er ikke sikkert dette er nok. Jeg tror likevel Chelsea leverer greit fra start, spesielt med Everton og Leeds i de første kampene.

Uansett – til 5.0m i et (delvis) godt drillet Tuchel-lag er dette det beste keepervalget i årets sesong.

Aaron Ramsdale (5.0m) – 11.2% – CRY (B), LEI (H), BOU (B)

Mange hevet nok på øyenbrynene da briten kom inn dørene på Emirates i fjor, meg inkludert, men Ramsdale visste seg kjapt å være en solid sisteskanse for Arteta – og også på FPL. 0.5m dyrere fra i fjor gjør han ikke nevneverdig mindre interessant når en ser Arsenals 13 rene bur fra i fjor.

En kan spørre seg om det er verdt å ha han kontra en forsvarsspiller fra Arsenal, men med Ramsdale i ditt lag slipper du å tenke på rotasjonsfare. Med Saliba inn, og et år til med PL-erfaring blant et ungt lag, er nok Arsenal enda litt bedre bakover også. Ramsdale gir nok god verdi i år igjen, spesielt når en ser deres nydelige kampprogram.

David Raya (4.5m) – 10.0% – LEI (B), MAN (H), FUL (B)

Spanjolen var veldig god for nyopprykkede Brentford i fjor, og var en del av meget veldrillet lag. Det var faktisk bare syv lag som hadde lavere xGA (expected goals against/forventet mål imot) i Premier League i fjor, noe som et meget meget solid som et nyopprykket lag.

Jeg tror Raya kan gi fin verdi i årets FPL-sesong, men det kan skje ting med han før fristen, så følg med. Han er nemlig ryktet bort, og med Thomas Strakosha inn er ting litt usikkert per nå. Men her må en bare følge med, om han blir er han et godt valg.

Etter de to første kampene har Brentford fem meget fine kamper. Det er dog verdt å nevne at Brentford sliter med en del skader, spesielt i de bakre rekker.

Nick Pope (5.0m) – 4.7% – NFO (H), BHA (B), MCI (H)

Pope er nok priset 0.5m for mye for at jeg skulle valgt han, men dersom du er på jakt etter en målvakt som ikke alle har, og med et høyt tak er dette mannen å se til.

Skuddstopperen har levert minimum 130 poeng for Burnley i fire sesonger, og kommer nå inn i et godt drillet Newcastle-lag som viste strålende form på tampen av fjorårets sesong. Eddie Howe sitt Newcastle er et lag som fort kan ta nye steg i årets sesong, og særlig defensivt.

Etter nyttår i fjor var det kun fem lag i ligaen som slapp inn færre mål enn Newcastle. Når en i tillegg ser signeringene som har kommet inn i Botman og nevnte Pope tror jeg man kan se et solid Newcastle-forsvar i årets sesong.

Hugo Lloris (5.5m) – 4.9% – SOU (H), CHE (B), WOL (H)

Spurs er et lag jeg tror kommer til å overaske stort i årets sesong. Med Conte som har en sesong på baken, tror jeg London-laget fort kan blande seg inn i kampen om andreplassen. Italieneren har visst før hvor godt han får lag til å prestere, og spesielt defensivt.

Lloris kunne nok vært 0.5m billigere enn Ederson og Alisson, men jeg vil fortsatt ikke si at han er overpriset. 16 rene bur var fasit i fjorårets sesong, og jeg blir ikke sjokkert om Spurs får enda et par til i år. Spurs er et lag en bør være investert i defensivt, men med mye usikre kort kan det være smart å velge Lloris fremfor eksempelvis en Perisic fra start.

Joker:

Alphonse Areola (4.5m) – 1.5% – MCI (H), NFO (B), BHA (H)

Per nå er jeg veldig usikker på om han tar plassen til Fabianski fra start, men tror han fort kan gjøre det i løpet av sesongen, noe som kan gi kjempeverdi i et godt West Ham-lag.

Franskmannen ble hentet for nærmere 100 mill NOK, noe som tyder på at han er tiltenkt en rolle utover det å være andrekeeper. Hvor fort dette skjer er vanskelig å vite, men oppsiden er enorm. At han er en god målvakt er det ikke tvil om, og med en Fabianski som er åtte år eldre er det nok ikke lenge til vi ser den tidligere PSG-målvakten i buret på London Stadium.

I år er det ikke veldig lett å velge målvakt, men valgene ovenfor tror jeg kan gi solid poengsummer. Hvem du velger er avhengig av lagstruktur, men jeg tror Mendy er det soleklart beste valget basert på pris og tak. Jeg tror dog at både Ramsdale og Lloris kan gjenspeile poengene hans.

De 5 beste forsvarskjøpene | 5 midtbanespillere du bør ha på laget ditt | De 5 beste spisskjøpene