Velg denne kapteinen til Gameweek 1!

Her følger min kapteinsanbefaling og en differensial, dagen før dagen. 99% av managerne velger nok mellom Kane og Salah, så nedenfor noen kandidater som jeg mener du bør velge.

Harry Kane (11.5m) – 21.2% – SOU (H)

Spissen har vist god målform i årets pre-season, og jeg har stor tro på at denne formen fortsetter inn i PL-sesongen. August-spøkelset har hengt over Kane de siste sesongene, og vi er vant til å IKKE se mål fra briten i denne måneden, men dette ryker nå – det er jeg meget sikker på.

På hjemmebane mot Southampton, som lakk mål som en sil i fjorårets sesong, lukter det storseier til Contes mannskap, og da er fort Harry Kane involvert i både to og tre målpoeng. Kane er tillegg på straffer.

I fjorårets sesong avsluttet målmaskinen enormt, og fra 1. januar ble det hele 13 mål og åtte målgivende på 21 ligakamper. I denne perioden hadde Kane i tillegg ligaens desidert høyeste xG (expected goals/forventet mål), nesten fire mål høyere enn nestemann på listen.

Det er ingen tvil om at Conte fant sitt system utover i sesongen i fjor, og vi så Kane og Son blomstre enormt. Jeg tror at Spurs kommer til å levere en meget god sesong, og dette starter med et smell allerede i helgen.

Hasenhüttl sine menn slapp inn hele 67 mål i fjor, og forsvaret ser ikke nevneverdig bedre ut på papiret om man ser ståa rett før sesongstarten. Harry Kane har møtt Southampton 13 ganger tidligere, og på disse kampene har han levert imponerende 11 mål og seks målgivende (!). Jeg tror på storseier til Kane og Spurs, så her må man være med!

Mohamed Salah (13.0m) – 60% – FUL (B)

Salah starter årets FPL sesong borte mot et svakt Fulham – noe som er snadder for oss FPL-managere. Mo pleier alltid å levere varene i Gameweek 1, og da mener jeg alltid. Vingen visste god form i forrige helgs kamp mot Manchester City, så sannsynligheten for poeng mot et nyopprykket Fulham er stor for Salah.

Fulham vant Championship overlegent i fjor og rykket enkelt opp. Det er dog fremover på banen laget har vært mest solide, og uten noen nye stoppere inn før sesongen skal nok Liverpool få meget fine kår å boltre seg på offensivt på Craven Cottage.

Jeg tror Klopps maskineri kommer til å dure på videre, og jeg blir sjokkert om Mohamed Salah ikke igjen leverer en meget god sesong – det også fra start. Salah er også på straffer.

Differensial for Gameweek 1

Gabriel Jesus (9.0m) – 73.4% – CRY (B)

Dersom en ser eierandel er Jesus ingen differensial, men jeg er rimelig sikker på at ytterst få setter kapteinsbindet på brasilianeren i runde 1 ettersom Salah og Kane er meget hete kandidater. Men dersom du ønsker å prøve noe annet enn de to som er nevnt ovenfor, kan denne mannen gi deg meget god verdi.

Målformen i pre-season er enorm og Arsenal har sett veldig bra ut – og Jesus har sett veldig bra ut. Crystal Palace er i utgangspunktet ingen lett kamp, men her tror jeg Arsenal vinner greit, og da er fort Jesus involvert.

 Bli med i Fantasy-ligaer med innsatsnivå (200, 500, 1000 kr) her!

Kaptein for Gameweek 1

Jeg setter bindet på Harry Kane. Noe kontroversielt vil noen si, da jeg tipper at flesteparten velger Mohamed Salah. Egypteren er eid av tre ganger så mange som Kane – så det er litt risikabelt, men oppsiden er stor, og sannsynligheten for en enorm sum kontra risk er relativt lav tror jeg.

Jeg har en liten magefølelse på at taket til Kane er større enn Salah i Gameweek 1. Jeg har i tillegg en liten dårlig følelse på Salah basert på den dårlige formen han viste etter Afrikamesterskapet, men dette er nok ingen ting å tenke på totalt sett.

Rundens kaptein: Harry Kane – SOU (H)